czwartek, 1 maja 2014

Kotlety z piersi kurczaka




 Filet z piersi kurczaka podany w inny mniej tradycyjny sposób, 
wzbogacony smakiem zielonej pietruszki oraz innych ziół...



 



 - Filet z piersi kurczaka
- Jajo
- Cebula lub biała część pora
- Natka zielonej pietruszki
- Oregano, majeranek, rozmaryn
- Sól, pieprz, ostra papryka



 Filet z kurczaka kroimy w drobną kostkę, łączymy z jajem, zieleniną i drobno poszatkowaną cebulą/porem, możemy dodać drobno pokrojoną świeżą paprykę lub konserwowego ogórka. Masę wyrabiamy, formujemy płaskie kotlety po czym smażymy na wolnym ogniu. Można panierować w tartej bułce.







 
 U mnie podane z białym ryżem parboiled oraz mizerią z ogórka.

 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz