środa, 7 maja 2014

Sałtka z selera naciowego z rodzynkami


Niesamowicie ciekawe połączenie smaków i faktury intensywnego selera, słodkich rodzynek, chrupiących pestek, kwaśnego jabłka oraz miękkiego sera.

Idealna na każdą okazję, w sam raz na kolację, na imprezę, do grilla
a na drugi dzień jeszcze lepsza









 Seler naciowy
garść rodzynek
garść suszonej żurawiny lub granata
kostka 200g żółtego sera
po 4 łyżki pestek słonecznika i pestek dyni
jabłko - najlepiej kwaśne
śmietana 18% lub gęsty jogurt naturalny


Pestki dyni i słonecznika prażymy na suchej patelni, kroimy w kostkę selera, jabłko, ser, rodzynki oraz suszoną żurawinę myjemy i osączamy z wody, łączymy składniki, dodajemy jogurt bądź śmietanę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Można posypać zieleniną jak pietruszka czy koper, u mnie podane z lubczykiem.









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz